Return to news list
07-06-2017
Forfatter: Sekretariatet

Viborg Open

Som det efterhånden er blevet tradition afviklede Viborg Golfklub 2. pinsedag golfturneringen Viborg Open. Også i år var Carlsberg sponsor for turneringen.

Igennem mange år har Viborg Golfklub afholdt denne turnering, som er åben for alle herrer med et handicap på maksimalt 12. Ud over klubbens egne elitespillere tiltrækker turneringen mange spillere fra Jylland. I år var der dog også deltagere fra Fyn og Sjælland. I alt 68 spilere var tilmeldt turneringen. Heraf var de 20 fra Viborg Golfklub.

Vejret viste sig fra morgenstunden fra den bedste side med høj sol og stille vejr. Op af dagen kom der flere skyer, og undervejs blev spillerne også udsat for nogle regnbyger.

Turneringen bliver afviklet over 36 huller. Der spilles slagspil uden handicap. De første 18 huller spilles om formiddagen og de sidste 18 huller om eftermiddagen afbrudt af en kort frokostpause.

Første bold slog ud kl. 07.00 og den sidste bold var inde ca. kl. 18., så det blev sent, inden de udenbys spillere nåede hjem.

Efter første runde delte Nikolaj Lund Jensen fra Viborg Golfklub  og Jonas Gaarn Nielsen fra Hobro Golfklub  førstepladsen i 69 slag, 3 slag under banens par. De var dog skarpt forfulgt af Stephan Muurmand, Aarhus Golf Klub, Jesper Thorsøe, Odder Golfklub  og Lasse Damborg Hansen fra Ørnehøj Golfklub. Disse 3 gik alle 1. runde i 70 slag.

Først da eftermiddagens 18 huller var afviklet, kunne den endelige vinder udpeges. Det endte med  sejr til en lokal golfspiller, idet Nikolaj Lund Jensen, Viborg Golfklub blev nr. 1 i samlet 139 slag (5 slag under banens par). Nr. 2 med 141 slag blev Stephan Muurmand fra Aarhus Golf Club. På en delt 3. Plads i 144 slag kom Kasper Nyland, Lyngbygaard Golf Klub, Jesper Thorsøe, Odder Golfklub og Lasse Damborg Hansen, Ørnehøj Golfklub. Pengepræmierne til nr. 3 til 5 blev afgjort ud fra resultatet på de sidste 18 eller 9 huller.

De 3 sidste præmiegivende placeringer gik alle til spillere fra Viborg Golfklub. Troels Wolff Hansen indtog således 6. pladsen i 145 slag, Mathias Hentze Andersen blev nr. 7 i 146 slag, og endelig blev Martin Quist nr. 8 i 147 slag.

Carlsberg sponserede den samlede præmiesum på kr. 10.000, der som nævnt ovenfor blev fordelt på de 8 første placeringer.

Udover hovedturneringen var der konkurrence i ”Nærmest flaget” på banens hul 2, og ”Længste drive” på banens hul 4. Vinder af ”Nærmest flaget” blev Jacob Madsen fra Horsens Golfklub, medens ”Længste drive” blev vundet af Mikkel Palm fra Hjortespring Golfklub.

Turneringsleder

Verner Veedfald